Project Description

GEBARENTAAL VIDEOTOUR // RIJKSMUSEUM

Het Rijksmuseum biedt sinds enkele jaren in samenwerking met Musea in Gebaren, rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal. Met de videotour in Nederlandse Gebarentaal kun je nu op ieder moment het museum zelfstandig bezoeken. De tour is onderdeel van de gratis app van het Rijksmuseum, waarin zo’n vijftien tours worden aangeboden.

Naast de negen andere talen in de app komt er nu dus ook de optie ‘Nederlandse Gebarentaal’, waarbij je langs twintig hoogtepunten in het museum wordt geleid. Over ieder object kun je verschillende filmpjes bekijken, vol interessante weetjes, details om naar te kijken en leuke animaties.

In samenwerking met Wattelt! (Roos Wattel & Martine Wattel) en Rijksmuseum zijn er 100 video’s geproduceerd, in totaal 120 minuten aan uniek content voor doven, slechthorenden en gebarentaal-sprekers. Max nam de verantwoordelijkheid op (chromakey) opnames, animaties & montage.

De videotour in Nederlandse Gebarentaal is mogelijk gemaakt door Bas ten Haaf Fonds / Rijksmuseum Fonds. De Rijksmuseum App is tot stand gekomen dankzij de steun van hoofdsponsor KPN. 

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded.
I Accept

PROJECT DETAILS

2019 | Online Video’s | 120 minutes
Role Camera, editing & chroma-key

CREW

Regie Roos Wattel
Gids Martine Wattel
Teksten
 Renate Meijers
Camera & Montage Max Vonk
Tolk NGT Lisanne Houkes
Coördinatie Cathelijne Denekamp

wattelt.org
rijksmuseum.nl

DOWNLOAD RIJKS APP

Om de video’s te kunnen bekijken, download de Rijks app en zet de taal op Nederlandse Gebarentaal.